torsdag 26 september 2019

Hedrande pris för Sävsjöpark och möte om ohälsa

Ett foto från parken Kronan
PARKEN KRONAN i Sävsjö fick en hedrande tredjeplats när Årets Park 2019 utsågs idag. Tävlingen genomfördes i samband med mässan Elmia Park i Jönköping.

SÄVSJÖS TRÄDGÅRD har blivit ett välkänt begrepp och många är de utmärkelser som vi fått för parkavdelningens arbete under stadsträdgårdsmästare Stefan Lagerqvist. De senaste åren är det ett nytt duktigt arbetslag, med Johanna Mattsson i spetsen, som jobbar med utveckling av våra parker.  Allra senast är det parken Kronan, en bit ovanför Konsum, som har fått en omfattande förnyelse och som nu alltså också utsetts till en av de allra finaste i Sverige. Tack alla medarbetare som varit med och skapat den nya parken Kronan och stort grattis till utmärkelsen!

UNDER EFTERMIDDAGEN har jag varit med på Kommunala pensionärsrådet för att samtala om bekymret med psykisk ohälsa. Sammanställd nationell statistik visar att ungefär var fjärde äldre upplever psykisk ohälsa.Var tredje kvinna och var femte man över 77 år har besvär med ångest så frågan om psykisk ohälsa är mycket viktig. Efter en stunds samtal enades vi om att tillsätta en arbetsgrupp som ska titta lite närmare på frågan och som sedan ska återkomma med förslag till åtgärder. Det är mycket bra att pensionärsorganisationerna är beredda att vara med och hjälpa till i arbetet för att minska psykisk ohälsa bland äldre i vår kommun!