måndag 16 september 2019

Ombyggnation av skyttecenter fördröjs en månad

Förslaget till ombyggnad av Skyttecenter
NÄSTAN ALLA ärenden på fullmäktiges första sammanträde efter sommaren gick igenom utan debatt och frågor. Det var flera ärenden som var värda mer uppmärksamhet men denna gång var det i stort sett bara ett beslut som väckte intresse och det var ombyggnationen av Sävsjö skyttecenter.

DET ÄR BRA att ärenden debatteras och att det finns en opposition som granskar och ställer obekväma frågor. Det gör att vi i majoriteten måste tänka efter och ha goda argument för våra förslag. Men debatten ska ske med blanka vapen och inte med orättfärdiga påhopp på tjänstemän eller med att påstå att det medvetet sker undanhållande av fakta, för det är inte sant.

DET BLEV UNDER måndagskvällen beslut om så kallad minoritetsåterremiss i fullmäktige av frågan om ombyggnation av Skyttecenter. Det är inget att säga om det. Men debatten var ikväll tyvärr på en alltför detaljerad och låg nivå. Frågan om ombyggnation fördröjs nu onödigt i en månad och återkommer för beslut i fullmäktige 21 oktober. Då kommer frågan avgöras eftersom det bara är möjligt att göra en minoritetsåterremiss en enda gång.