tisdag 17 september 2019

Nya läckra sjönära tomter på G

Så här blir de nya tomterna vid Slättsjön i Vrigstad
SÅ HÄR FÖRSTA ÅRET på en ny mandatperiod har vi i kommunstyrelsen en hel del samtal om, styrning, inriktning, mål och strategier. Vid dagens sammanträde var fokus framförallt på information och samtal om reviderad utvecklingsstrategi. Det diskuterade också styrtal för kommunstyrelse och fullmäktige.

BLAND DE MER KONKRETA frågorna fanns förslag till ett nytt attraktivt tomtområde vid Slättsjön i Vrigstad. En detaljplan för dessa nya tomter är klar och kommunstyrelsen beslutade att denna ska ställas ut för formell granskning.
    Det har i vår kommun under flera år varit en efterfrågan på villatomter i bra lägen. När sådana attraktiva tomter lanseras ökar byggnationen av villor och det ger möjlighet till en positiv inflyttning. Min bedömning är att de nya tomterna vid Slättsjön kommer att bebyggas ganska snart efter att de lämnats ut för försäljning!

I GÅR BLEV FÖRSLAGET till ombyggnation av Sävsjö skyttecenter återremitterat i fullmäktig av en minoritet bestående av sverigedemokrater och moderater. Kommunstyrelsen beslutade om att snabbehandla återremissen för att ärendet ska kunna avgöras i fullmäktige slutligt redan 21 oktober.