måndag 30 september 2019

Samtal för att skapa ännu bättre företagsklimat

Anna Gillek presenterade företagsklimatsundersökningen
DET VAR MEST positiva tongångar när det på måndagsmorgonen var en frukostträff på Vrigstad Värdshus om företagsklimatet i Sävsjö kommun. Medverkade gjorde företrädare för ungföretagsamhet och den nya regionchefen för Svenskt Näringsliv, Anna Gillek.

SÄVSJÖ ÄR DEN kommun i Jönköpings län som klättrar allra mest undersökningen av det lokala företagsklimatet. I samtalet framkom framförallt det nya Tillväxthuset som en viktig orsak till att företagen bedömer kommunens arbete som allt mer positivt. I vårt samtal landade vi i att det det är viktigt att inte slå sig till ro utan fortsatt sträva mot förbättring. Information och dialog mellan företag och kommun är ett område som behöver förbättras. Inom företagen behöver ske en breddning med fler kvinnliga företagare och ske generationsskiften så fler unga axlar rollen som företagsledare.

ETT BRA FRUKOSTMÖTE tillsammans med företagare, politiker, Snab och kommunala tjänstemän. Med dagens idéer och förslag som utgångspunkt fortsätter vi arbetet för ett ännu bättre företagsklimat i Sävsjö kommun!