fredag 9 juni 2017

Toivonen, May och studentfirande

Ola Toivonen var nog lika överraskad som vi andra över
målet som egentligen var en fransk målvaktstavla.
Ola Toivonens mål, från halva planen, blev den mest märkliga avslutning på en VM-kvalmatch som jag sett. En bra match av Sverige men ärligt talat var nog Frankrike stråt vassare, i synnerhet sista delen av matchen. Men det oväntade målet förändrade allt, nu är läget för en VM-plats mycket bra, kul!

DET ÄR INTE ALLTID det går som man har tänkt sig och det insåg Storbritanniens premiärminister Theresa May bittert i natt. Hon trodde sig ha ett rekordstort stöd bland folket och chansade på att, utan att behöva det, utlysa nyval tre år tidigare än nödvändigt. Denna chansning gjordes för att få en stärkt ställning men det blev precis tvärtom. Läget blev sämre än innan och nu har hon också förlorat majoritetsläget i parlamentet.

    ÄVEN OM THERESA MAY blir kvar som primärminister är hon och hennes parti Torys rejält försvagat. Inte utan att man undrar vad detta kommer innebära för kommande Brexitförhandlingar och för britternas utveckling.  Hursomhelst kommer valresultatet skapa mycket osäkerhet i hela Europa de kommande åren. Men detta är demokratins villkor. Ingen kan ta en enda röst för given. Det är folkets val på valdagen som avgör. Tycker talesättet "högmod går före fall" passar in på det brittiska valet denna gång.

STUDENTFIRANDE är nu på gång hemma hos oss. Jag har idag haft en ledig dag för att städa och fixa inför alla gäster som beräknas komma både på lördag och söndag. Jag är så stolt över att yngste sonen nu avslutat sin gymnasieutbildning på bästa sätt. Ska bli så roligt att få gratulera och fira med kompisar, släkt så väl som vänner!