måndag 12 juni 2017

En dag i Stockholm om utbildning för nyanlända

Kändes speciellt att under dagen ta en promenad på
Drottninggatan, just där terrordådet med lastbilen skedde
tidigare i år.
Efter en smått kaotisk morgon med åskoväder, och sedan en mindre översvämning i källaren, blev det resa klockan 06.14 med tåget mot Stockholm.
    Jag var i huvudstaden för att tillsammans med ordföranden i barn- och utbildningsnämnden, Anna-Karin Yngvesson, och några representanter för barn- och utbildningsförvaltningen delta på en uppstartskonferens omkring verksamhetsutveckling för nyanlända barn och elever. Arrangör var Skolverket som jobbar med detta på ett regeringsuppdrag.

SKOLVERKET ERBJUDER kommunen stöd med processledare och ekonomi för åtgärder under förutsättning att det sker i nära samarbete. Vi i Sävsjödelegationen var i huvudsak positiva till erbjudandet. Vi tycker det är bra att skolverkets hjälper till i det viktiga arbetet med att erbjuda nyanlända, och andra elever med annat modersmål än svenska, samma stöd som andra elever.

SOM SÅ OFTA BLEV DET STRUL med hemresan och en stor tågförsening. Men snyggt att SJ tar sitt ansvar och eftersom sista lokaltåget hade gått för länge sedan så ordnade SJ taxi hem från Nässjö. Sammantaget en bra dag!