tisdag 6 juni 2017

Tal, rockmusik och aktiviteter på nationaldagsfirande

Jag och Annette var idag med på nationaldagsfirandet i Järnvägsparken, Stockaryd. Det blev en fantastiskt fin eftermiddag med bra väder, mycket folk och många aktiviteter. Det blev också svängig rockmusik med lokala bandet Rexoria.

KOMMUNCHEF JAN HOLMQVIST var dagens talare och han lyfte fram hur viktigt det är att ha ett hem. Det kan handla om en geografisk plats, den bygd man levde i som barn och som man lämnat.
    Men det kan också handla om en plats där man träffar människor som betytt mycket för en och den gemenskap och trygghet dessa människor ger. Att få ha ett hem att längta till och veta att man alltid är välkommen till är viktigt. För många är detta självklart, men runt omkring oss finns människor som dagligen längtar hem men för en del är det ändå omöjligt att komma hem.

Jan poängterade hur viktigt det är att det finns stabilitet och ordning i den del av världen där vårt hem är beläget. Och i det avseendet är Sverige ett lyckligt lottat land. Han avslutade sitt tal med att uttrycka en förhoppning att vår nationaldag ska vara en dag, då vi firar ett öppet och välkomnade Sverige, där människor från många delar av världen finner den trygghet som behövs för att kunna bygga ett hem att leva i och längta till.

TACK SAMHÄLLSFÖRENINGEN, IFK STOCKARYD OCH SVENSKA KYRKAN för att ni arrangerade detta härliga nationaldagsfirande för oss Stockarydsbor!