söndag 4 juni 2017

Tankar och böner för alla drabbade av terror

Frikyrkan i Stockaryd denna vackra pingstdagsmorgon
Än en gång drabbas Storbritannien av ett förfärligt terrorattentat. Exemplen är alldeles för många, London, Manchester, Kabul, Stockholm, Berlin, Jerusalem, Paris, Nice, Köpenhamn..... Dessa ständiga attacker, drivna av en ond islamistisk ideologi, måste bekämpas mycket mer kraftfullt och gemensamt.

FÖRDÖMANDEN kommer från världens ledare men varför så tyst från ledare i muslimska länder? Jag uppmanar muslimska ledare att kliva fram och visa handlingskraft mot denna ondska som också drabbar deras egna folk!

VI MÅSTE GEMENSAMT och beslutsamt hantera radikal och extrem islamism. Något som finns också bland moskéer i vårt land. Läste på morgonen om det som pågår i en moské i Helsingborg. Dags att sätta stopp för detta förhärligande av hat. Vår svenska flathet mot extrema rörelser måste förbytas i resoluta och kraftfulla handlingar. Vi måste också kräva att muslimer är med i kampen. Vi behöver dessutom väsentligt förstärka svensk polis och ge dem de verktyg som behövs.
     Här kommer länken, till lokala nättidningen, där det som händer just nu i en helsingborgsmoské beskrivs: www.frilagt.se/radikal-islamism-i-hassleholm

DENNA PINGSTDAG har jag varit på en gudstjänst i min hemförsamling. Känns så gott, efter att fått del av så mycket ondska, få möta kristna vänner. Så njutbart att få lyssna till ett positivt budskap om kärlek, omtanke och liv. Helt klart finns i kristen tro något som världen behöver mer än någonsin!

MINA TANKAR OCH BÖNER just denna pingstdag går till alla de som drabbats av det förfärliga terrordådet i London.