söndag 25 juni 2017

Sluta dumpa eran skit på marken runt återvinningsstationerna!

Återvinningsstationen i Stockaryd i kväll
Flera medborgare har de senaste veckorna berättat om att det åter har dumpats en massa skräp på några av de återvinningsstationer som finns runt om i vår kommun. Denna gång har samtalen handlat om nedskräpning på den station som finns i Stockaryd. För några dagar sedan såg det helt förfärligt ut på Sturevallen i Sävsjö.

FOTOT HÄR INTILL visar hur det ser ut ikväll i Stockaryd. Visst är det för bedrövligt att människor kan vara så skitaktiga och totalt ansvarslösa. Genom att bara tippa av sin bråte blir det sedan andra som får plocka upp detta och vi som i förlängningen får betala för städningen.

DET KAN VARA BRA att veta att ansvaret för återvinningsstationerna har FTI, Förpacknings och tidningsinsamling. De har uppdraget att ordna återvinningen utifrån den skyldighet de som tillverkar konsumentprodukter har för att förpackningar tas om hand. Ser du att det är skräpigt kan du anmäla om extra städning på http://www.ftiab.se/172.html.

LÄS OCKSÅ MINA tidigare inlägg om mobil ÅVS och om problemen vid kommunens ristippar. Och du, ser du någon som beter sig så här illa så säg till denna, eller polisanmäl! Anmäl också direkt till FTI, så har jag gjort. Detta är ett oskick som inte ska tolereras!