måndag 5 juni 2017

En dag med flagga, Sky News och Trump

Premiärminister Theresa May
Mestadels ledig idag men blivit ett och annat kommunpyssel också. Ibland blir små frågor stora frågor. Största frågan för dagen var att den mekanik som finns på flaggstången i Järnvägsparken Stockaryd hade pajat.  Inför morgondagens nationaldagsfirande var det förstås högsta prioritet att fixa detta. Är så tacksam för alla goda medarbetare som alltid tjänstvilligt och snabbt jobbar för vår kommuns bästa. De reparerade flaggstången även om det var mer komplicerat än förväntat.

ENGELSKA NYHETSKANALEN SKY NEWS har varit på i mina hörlurar och högtalare stora delar av dagen. Vi har studentfest för yngste sonen både lördag och söndag och nu pågår förberedelserna för fullt hemma hos oss. Har varit intressant att under tiden följa nyhetsrapporteringen från England.
    Fascinerande att diskussionerna är så lika de vi har här i Sverige. Gårdagens terrorattentat är förstås det som dominerar rapporteringen. I dag har diskuterats polisresurser, vilka vapen polisen ska bära, antal poliser som behövs. Det har också varit många samtal om vilken roll muslimer och deras ledare har i att stoppa radikalisering. Intressant att det i England nu kliver fram ett antal muslimska ledare. De fördömer mycket kraftfullt gårdagens attack och visar att de kommer att ta krafttag för att detta inte ska hända igen.

DAGENS MEST KONSTIGA HÄNDELSE som fått stor uppmärksamhet i Sky News är Donald Trumps kritik på Twitter av Londons borgmästare Sadiq Khan. Både Premiärminister Therese May och Labours Jeremy Corbyn har gett borgmästaren sitt hundraprocentiga  stöd. Kritiken mot Trumps Twitteruttalande tilltog under dagen.
    Det som kanske tog tag i mig allra mest var ett oerhört skarpt uttalande av Brandon Cox. Hans fru Jo Cox mördades av en högerextremist 2016. Brandon säger till Donald Trump ”Du representerar det sämsta från ditt land, Sadiq Khan representerar något av det bästa från vårt”.  Jo Cox var parlamentsledamot för Labour. Hon sköts och knivhöggs 16 juni förra året. Något som jag skrev om här på bloggen och som du kan läsa på denna länk: http://savsjo.blogspot.se/2016/06/bedrovad-och-tagen-over-dadet-mot-jo-cox.html
    Sent på söndagskvällen så hade Sadiq Khans amerikanska kollegor också fått nog och markerade mot Donald Trump genom ett gemensamt uttalande till stöd för Londons borgmästare.

JAG HAR HITILLS INTE KRITISERAT  Donald Trump offentligt men nu har han passerat alla gränser av anständighet. Jag tycker Donald Trump beter sig som en trotsig barnunge och är inte lämplig att inneha ett så viktigt ämbete som president. När människor i en världsstad dör av ett allvarligt terrorangrepp så väljer han att göra en plump attack på den stadens förtroendevalde borgmästare. Jag tycker det är motbjudande och idiotiskt. Inte utan att man känner en olust över vad han kan tänkas hitta på härnäst.

I MORGON ÄR DET SVERIGES NATIONALDAG. Jag kommer vara med i Stockaryd klockan 16.00. Kom gärna och snacka en stund! Var du än är så besök ett nationaldagsfirande du också. Visa att vi älskar vårt öppna, demokratiska fina Sverige!