tisdag 28 september 2021

Uppskattat besök av Roland Utbult


DET BLEV ETT UPPSKATTAT besök av Roland Utbult när Kristdemokraterna ordnade sitt första offentliga möte i Sävsjö efter pandemin. Roland är riksdagsledamot och sitter i riksdagens kulturutskott. Han är även en välkänd och uppskattad kompositör, musiker och sångare. Roland berättade om sin väg in i politiken kombinerat med sånger som knöt an till det han berättade.

ROLAND UTBULT sjöng "Elsas Visa". Denna är den första sång som en riksdagsledamot har sjungit i debatten i plenisalen i Sveriges riksdag. Texten handlar om hans möte med Elsa Lund som mot sin vilja lades in på mentalsjukhus och steriliserades i 30-talets Sverige.

HAN LYFTE FRAM hur viktigt det är att fokusera på att förbättra vården och satsa på äldre och trygghetsfrågor. Han berättade om sitt arbete i kulturutskottet och om att kristdemokraterna i kommande budgetförslag vill avdela mer medel för att framförallt stödja civilsamhället.

THERESE PETERSSON var konferencier för mötet och Benjamin Petersson höll i en frågestund där Roland kommenterade och diskuterade dagsaktuella politiska frågor. Det offentliga mötet hölls i Allianskyrkan i Sävsjö och alla som kom bjöds på god höstsoppa.

FAKTA FRÅN WIKIPEDIA:
Roland Utbult, född 24 maj 1951 på Öckerö, är en svensk kristen sångare och politiker (kristdemokrat, dessförinnan folkpartist 2005–2009, som är riksdagsledamot sedan 2010, invald för Västra Götalands läns västra valkrets. Han är (2020) kultur- och idrottspolitisk talesperson för Kristdemokraterna. Som musiker har Roland Utbult bland annat samarbetat med Oslo Gospel Choir, Tomas Ledin, Andraé Crouch, Per-Erik Hallin, Triple & Touch, Gladys del Pilar, Janne Schaffer, Bandmaskinen och Sveriges Radios symfoniorkester. Utbult har medverkat i TV-serien Minns du sången och hans sånger Om Sommaren och Längtan till havet låg bägge fem veckor på Svensktoppen sommaren 1998 respektive 2003. Utbult har före sin tid som heltidspolitiker arbetat på Göteborgs räddningsmission med arbete bland hemlösa samt på Erikshjälpen. Tillsammans med Tidningen Dagen har han instiftat Utbult-stipendiet, vilket utdelas årligen till en musiker som ännu inte fått sitt genombrott.