tisdag 14 september 2021

Strategidag visar bra läge och framtida fokus

En information under dagen var några punkter som behöver
uppfyllas för att vara en attraktiv arbetsgivare
VI SKA UNDER hösten i fullmäktige bestämma vad som ska vara kommande fokusområden för kommunfullmäktige. Som en del i arbetet hade vi under tisdagen en strategidag för politiker och tjänstemän i Sävsjö kommun.

 UNDER STRATEGIDAGEN gjordes en genomgång av en omvärldsanalys, det redovisades styrkor, svagheter och möjligheter för vår kommun. Vi fick en genomgång av ekonomiskt läge och trender utifrån både ett globalt och lokalt perspektiv. 

MIN UPPGIFT var att säga några ord som inledning av dagen. Jag uppmanade alla att fundera över förslag till fokusområden som är strategiskt rätt och som är långsiktiga. Risken är uppenbar att vårt största engagemang är i de små frågorna, de som är lätta att förstå. Vi hamnar tyvärr ofta i att "släcka bränder", alltså försöka hitta lösningar på det som är bekymmersamt precis just nu. Vi måste under kommande år höja blicken och jobba hårt för att ta beslut som leder oss på rätt väg också sett på lite längre sikt.

SAMSTÄMMIGHETEN VAR på slutet stor om flera viktiga områden att jobba med. Det handlar om barn och ungas villkor, arbetsmarknad, integration och personalpolitik bland annat. Klimatfrågan är också en viktig del som vi måste jobba mer med. Tack Kristin och Marianne för en bra ordnad strategidag!