fredag 17 september 2021

Felaktigt påstående i DN om vår kommuns styre

JAG BLEV KONTAKTAD av en upprörd kommuninvånare som i Dagens Nyheter läst en debattartikel av de socialdemokratiska profilerna Daniel Suhonen och Mats Wingborg. I denna debattartikel påstår de att Sverige efter valet skulle få en "inkrökt nationalism" om kristdemokraterna är med och bildar regering. Som exempel på hur illa det kan bli tar de upp Sävsjö kommun och påstår att vår kommun styrs av KD, M och SD.

DEBATTARTIKELN är en kaskad av smutskastning och onyanserad smörja. Dessutom är det ren lögn att vi i vår kommun har ett KD-M-SD samarbete. Sanningen är att vi i Sävsjö kommun har ett mycket lyckosamt och välfungerande blocköverskridande samarbete mellan Kristdemokraterna, Socialdemokraterna och Centerpartiet. Ett samarbete som är inne på sin andra mandatperiod och som i ett demokratiskt val 2018 fick ett mycket gott betyg. För vår del blev det 30 procent av kommuninvånarnas röster. Tillsammans med våra samarbetspartner gavs en kraftfull majoritet i fullmäktige!

JAG TYCKER Dagens Nyheter, Daniel Suhonen och Mats Wingborg snarast  ska rätta det lögnaktiga påståendet om Sävsjö kommun.

DU KAN LÄSA debasttartikeln i DN på följande länk: