onsdag 22 september 2021

Roligt att göra ett bra näringslivsklimat ännu bättre!

Helena Gill, Ann-Sofi Arvidsson, Jan Holmqvist och jag
presenterade den nya näringslivsorganisationen
DET ÄR SÅ ROLIGT att Sävsjö kommun klättrar till 59:e plats i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet. Det är bäst av alla Höglandskommuner, förutom Aneby som var något snäpp över oss. Vi har haft en positiv trend under många år och årets placering är det bästa sedan 2013.

RANKINGEN PUBLICERAS samtidigt som företagen och vi i kommunen lanserat en helt ny organisation och strategi för vårt samarbete. Sävsjö Näringslivsförening och Sävsjö kommun äger idag vardera hälften av aktierna i det gemensamma bolaget Sävsjö Näringslivs AB.  I det nya samverkansförslaget stärks SNAB i sin roll genom att all verksamhet som rör näringsliv samlas i bolaget. Utöver näringslivsfrågorna får SNAB även ansvar för besöksnäring och landsbygdsutveckling. Att på detta sätt skapa ”en väg in” för alla frågor som rör stöd till näringslivet tror vi kommer vara en framgångsfaktor i det nya förslaget. 

DET ÄR EN FÖRMÅN att få samarbeta med alla fantastiska företagare som även ser sin betydelse som samhällsbyggare. Ni är otroligt betydelsefulla och utan ert stora engagemang hade vi inte nått det här resultatet i företagsklimatsrankingen och vi hade inte fått igenom det nya förslaget till gemensamt näringslivsarbete.  I Sävsjö kommun jobbar vi TILLSAMMANS och det ger resultat!