torsdag 2 september 2021

Äntligen har restauranger öppnat

Samuel med personal hälsade välkommen idag
till Södergårdens matsal
ÄNTLIGEN HAR kommunens restauranger vid särskilda boenden öppnats upp igen. Det är Södergården i Stockaryd, Göransgården i Vrigstad och Bryggaren i Sävsjö. För anställda i kommunen och i regionen är även Höglidens restaurang öppen.

JAG BESÖKTE Södergårdens matsal under torsdagen och glädjen bland både personal och matgäster var stor. Det märks att de här restaurangerna är en uppskattad mötesplats dit man kan komma för att få en pratstund. Många äldre lever ensamma och värderar mycket att få en stunds gemenskap. För en del är möjligheten att komma till våra restauranger ett sätt att kunna få ett mål lagad mat.

DET ÄR GLÄDJANDE att dessa restauranger nu kunnat öppna. Det är förstås självklart fortsatt viktigt att vi som besökare tar ansvar för att förhindra smittspridning genom att hålla avstånd, tvättar händerna och stannar hemma om vi har förkylningssymtom.

TORSDAGENS ARBETE har för mig varit att delta i en strategidag för Höglandsförbundet. En viktig samverkan där vi fem Höglandskommuner gemensamt sköter allas IT-verksamhet, familjerätt med mera. För oss viktigt att regelbundet träffas för att utvärdera verksamheten och samtala om hur samverkan utvecklas än mer.