söndag 11 juli 2021

Grattis Italien

Diane och Asante Manu
FINALEN I FOTBOLLS EM 2021 blev otroligt dramatisk och avgjordes till sist med ett straffdrama. Italien drog längsta strået och känslan att få segra över England inför drygt 60 000 åskådare på Wembley måste har varit "Once in a lifetime"

DET KÄNNS LITE tomt att EM nu är över. Jag tror vi är rätt många som vant oss vid att under en månad bänka oss då och då framför tv:n för att titta på höjdarmatcher i fotboll. Men nu är det slut för denna gång. Vi svenskar får vara nöjda över den fina prestationen som vårt lag gjorde under ledning av den skickliga förbundskaptenen Janne Andersson.

I BÖRJAN AV 80-TALET var jag ledare för Stockaryds ungdomskör. En av ungdomarna som var med i kören var Diane Jonsson. Jag minns henne som påhittig, glad och duktig på att både sjunga och framföra egenhändigt skapade draman.

SÖNDAGENS GUDSTJÄNST VAR utomhus, i Berglunda, strax utanför Stockaryd. Diane medverkade tillsammans med sin make Asante. Diane informerade om att de nu en period är hemma i Sverige. Hon berättade om att deras stora utmaningarna som missionärer och hjälparbetare i Mocambique är stora och det är osäkert om de kan återvända. Det som just nu bekymrar är framförallt tilltagande terrorism, stor smittspridning och bristande vård kopplat till pandemin. Asante höll dagens tänkvärda predikan.