onsdag 7 juli 2021

Bra med Tingeling, hot mot friskolor och eldförbud upphör

Tingelings nybyggda förskola i Sävsjö
DET ÄR ALLDELES UTMÄRKT att förskolan Tingeling nappade på barn- och utbildningsnämndens utmaning om att öppna en fristående förskola i Vrigstad! Tidigare i våras invigde de helt nya lokaler på Djurgårdsområdet i Sävsjö. Det är mycket bra att de redan i början av hösten ska starta upp en ny förskoleverksamhet i det som tidigare var IM-hemmet i Vrigstad. 

SÄVSJÖ KOMMUN HAR under många år haft tillväxt och Vrigstad är en av de orter där det märks mest. Efterfrågan på bostäder, nya tomter och förskoleplatser har ökat de senaste åren. Kommunen har svårt att tillgodose förväntad efterfrågan på barnomsorg och därför gav barn- och utbildningsnämnden, med dess ordförande Fredrik Håkansson i spetsen, förvaltningen i uppdrag att jobba för att få alternativa aktörer att starta  förskoleverksamhet i Vrigstad.  Det är glädjande att Tingeling antog utmaningen och att de så snabbt kan starta upp sin nya verksamhet.

UNDER ONSDAGEN blev det klart att Stefan Löfven åter blir statsminister. För att få tillräckligt med underlag i riksdagen gjorde sossarna en överenskommelse med den politiska vilden Amineh Kakabaveh där ett av kraven är att förbjuda religiösa friskolor. 

SÄVSJÖ KRISTNA SKOLA är ett exempel på hur positivt det kan vara med kristna friskolor. Inom Socialdemokraterna men också andra partier har det flera gånger förts fram att man vill stoppa och försvåra för religiösa friskolor. Jag tycker denna fråga gör det än mer angeläget att det efter valet nästa år blir en ny regering med starkt inflytande av Kristdemokraterna! 

DET STÅR I FN:s barnkonvention att människor har rätt att låta sina barn gå i skolor och uppfostra sina barn enligt den religion och kultur de har. Vi Sävsjö kommun står upp för barnkonventionen och genom den fina verksamheten på Kristna skolan vet vi av erfarenhet att en kristen friskola kan vara bra för barnen, familjerna och kommunen!

DET ELDNINGSFÖRBUD som jag skrivit om här på bloggen upphörde under onsdagen men uppmaningen att vara försiktig med eld gäller också framöver. Alla lokala regnskurar som vi haft och förväntas få gör att risken för antändning bedöms som låg.