fredag 22 februari 2019

Vrigstad ostkaka muntrade upp möte om samordningsförbund

VARJE ÅR I SLUTET av februari samlas företrädare för arbetsförmedling och försäkringskassa tillsammans med oss som är kommunalråd i region och kommuner för att prata samarbete. Vi har ett framgångsrikt gemensamt arbete i något som kallas Finsam. Inom detta jobbar vi tillsammans för att personer som är utsatta och långt från arbetsmarknaden ska komma in i egen försörjning via utbildning eller arbete.

GENOM ATT VI SAMARBETAR undviks att någon "ramlar mellan stolarna" och det är möjligt att göra en fungerande individuell plan som alla står bakom. Genom samarbetet i Finsam kan vi också utveckla bra metoder för hur vi allra bäst arbetar med människor för att de ska komma tillbaka till ett normalt samhällsliv. För Sävsjö kommun är vårt Finsam, Höglandets samordningsförbund, en alldeles utmärkt resurs!

MÖTET HANDLADE OM allvarliga och svåra frågor men stämningen var god. När det serverades kaffe och ostkaka blev det ännu trevligare och många glada miner!  Mötesdeltagarna konstaterade det jag redan vet, Sveriges i särklass bästa och mest kvalitativa ostkaka kommer från Vrigstad!