söndag 17 februari 2019

Flyttarbete och tänkvärt att läsa

Lotta Gröning skriver läsvärda krönikor
YNGSTE SONEN HAR FIXAT en egen lya och den här helgen har vi hjälpt till med att införskaffa diverse prylar som behövs när man ska bygga upp ett eget hushåll.

DET HAR OCKSÅ den här helgen varit intressant att följa den ovanligt högljudda politiska debatten inom några områden. En sådan debatt är i Göteborgspolitiken där rosornas krig pågår och en komplott försöker peta bort, Soffan, kommunalrådet Ann-Sofie Hermansson. Jag imponeras av hennes styrka och kamplust och följer henne just nu via sin personliga blogg. (Jag har lagt till en länk till Soffan här på min bloggs sidomeny). Min tro är att hon kommer kämpa sig kvar och att stödet bland partirötterna är större än man förväntat.

DEN ANDRA DEBATTEN är i kölvattnet av Ebba Busch Thors fantastiska insats i fredagens Skavlan. Centerkvinnorna la på Twitter ut en ovanligt besk och syrlig kommentar mot Ebba och det tände en eld av ilska ut över twittervärlden av en storlek som nog ingen kunnat drömma om, allra minst centerkvinnorna. Stödet till Ebba är överväldigande. Har du tillgång till Twitter så gå gärna in och läs bland de nästan femhundra kommenterar som centerkvinnorna fick på sin tweet.  Här kommer länken: https://twitter.com/Centerkvinnorna (kräver Twitterkonto)

DEN TREDJE DEBATTEN jag följer är den om Håkan Sörmans förslag till nytt utjämningssystem, något som jag skrev om här på bloggen för några dagar sedan. Storstadspolitikerna satsar nu mycket krut på att skjuta hela utjämningssystemet och därmed den svenska välfärden i sank. Under söndagen exempelvis med en debattartikel i aftonbladet av Irene Svenonius. Men som väl är finns också motkrafter och sunda balanserade skribenter som står upp för landsbygd och rättvisa. En sådan är Lotta Gröning som i en av sina läsvärda krönikor i Expressen mycket träffsäkert skriver om just utjämningssystemet. Läs Lottas krönika på följande länk: https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/politikerna-borde-skammas-det-ar-vanligt-folk-som-straffas/