tisdag 26 februari 2019

Grattis Frida, miljömål och samhällsförening

Foto på delar av den nya styrelsen i Stockaryds samhällsförening
VILKEN HÄRLIG VM-SUCCÈ för Frida Karlsson! Med en fantastisk prestation i dagens 10 kilometer lyckades hon knipa silvermedaljen, endast några sekunder efter skidgiganten Therese Johaug. Grattis Frida! Eftersom Frida har rötter i Sävsjö, genom sin mamma Mia, känner vi i Sävsjö kommun oss glada över den mycket fina insatsen idag.

VI I KOMMUNLEDNINGEN har idag träffat länsstyrelsen för samtal om vårt miljömålsarbete. Ambitionen är att vi ska växla upp detta arbete framöver och miljöfrågorna kommer bli en viktig del i kommande revidering av vår utvecklingsstrategi.

DET VAR KUL ATT FÅ förtroendet att vara ordförande vid kvällens årsmöte med Stockaryds samhällsförening. En viktig verksamhet som bidrar till samhällets utveckling. Det blev bra samtal om en rad frågor som upplevs som prioriterade och angelägna att jobba med. Exempelvis finns några hus och trädgårdar där det behöver bli bättre ordning. Hastigheten på framförallt genomfartsvägarna är ett bekymmer och samhällsföreningen kommer därför att uppvakta Trafikverket med krav på åtgärder.
    Till styrelse valdes Heidi Holmberg (ordförande), Tomas Hultqvist, Alexandra Lindsten, Angelica Persson, Berne Högberg, Hans-Lennart Andersson och Somayeh Babaee Touski. Som suppleanter Don Collins, Daniel Svärd, Sara Hammarlund, Ludwig Axelsson och Åke Hultqvist. Till revisorer Peter Holmstedt och Lilian Sjöberg-Wärn. Jag fick fortsatt förtroende att vara sammankallande för en valberedning med mig Lilian Sjöberg-Wärn och Lillemor Hultqvist.