tisdag 5 februari 2019

Högagärdebacken rustad för sportlovet

Nu är en ny pistmaskin levererad till Högagärdebacken
SPOTLOVSVECKAN ÄR i antågande och förutsättningarna för alpin skidåkning i Högagärdebacken har varit mycket goda fram tills i mitten på förra veckan. Då rasade tyvärr växellådan pistmaskinen. En reparation skulle bli kostsam och ta lång tid att genomföra.
    I fredags träffades IFK Sävsjös alpina sektion, genom Petra Olsson och Johan Hermansson , och vi i kommunledningen. Vi kom överens om ett förslag till finansiering av en ny, bättre begagnad, pistmaskin. Under tisdagen har förslaget presenterats för kommunstyrelsen och de ställde sig enigt bakom detta. Därmed är det nu klart att Sävsjö kommun ger föreningen ett extra bidrag på 100 tusen kronor och vi förskotterar anläggningsbidraget med 200 tusen kronor.

IFK SÄVSJÖ GÖR ett fantastiskt fint arbete med Högagärdebacken och gör stora ideella arbetsinsatser för att våra barn och ungdomar ska kunna åka alpin skidåkning. Klubben har investerat i ny elförsörjning, kompressor och nya liftbyglar. Med hjälp av dagens kommunstyrelsebeslut och föreningens handlingskraft finns från idag också en ny pistmaskin på plats!

DET KÄNNS MYCKET BRA att allt är ordnat inför kommande sportlovsveckan. Lite särskilt roligt är att Sävsjö:s egen stolthet inom alpin skidåkning, Emelie Wikström, under måndagen nådde en tredjeplats på Europatouren i österrikiska Odbach. Just i dag var det tävling på samma ställe och då fixade Emelie på samma tour en andraplats. Emelie Wikström är ett gott exempel på vilken betydelse Högagärdebacken kan ha för våra barn och ungdomar.