onsdag 28 december 2016

Reportage om riktiga eldsjälar för integration

Ett besök på Smålandsvillan tidigare i år när jag och
SNAB:s VD Helena Gill träffade Johan Palmberg.
Blir både stolt och glad när jag i media tar del av reportage om alla de eldsjälar som i Sävsjö kommun gör stora insatser för integration!

Läser i Sävsjöappen och Smålands Dagblad om Daniel Hammar Komarica som jobbar med integration och fotboll i Sävsjö FF. Daniel har för sitt arbete nominerats till Stipendiet Kompassrosen från Konungens Insamlingsstiftelse Ungt Ledarskap så väl som till Sverige United, en stiftelse som jobbar med integration och fotboll. Daniel Hammar Komarica, vilket föredöme!

Läser i Smålands Dagblad om Johan Palmberg, fabrikschef på Smålandsvillan, som har varit med och på dryga två år utöka personalstyrkan från 110 till 160 personer. De har satsat på integration för att klara denna ökning. Idag finns på fabriken 23 nationaliteter och 30 procent har utländsk bakgrund. Bra jobbat, Johan Palmberg och dina medarbetare!

Läser i Pingst.nu om integrationsarbetet inom kyrkorna i Vrigstad. Skribenten beskriver arbetet i Vrigstad med att  "Här finns det integration! Kreativiteten flödar, flyktingkvinnor syr kuddar, stickar tröjor och lär sig svenska språket." Helt enkelt en strålande ideell insats!

Denna dag har jag själv hållit på med tråkig administration och redovisningar med anledning av årsslut. De trevliga artiklarna och beskrivningarna av några av alla de eldsjälar som finns i vår kommun har varit en av denna dags riktigt stora glädjeämnen!

Här finns länkar till de omnämnda artiklarna:
http://www.savsjoappen.se/view/ads/?id=18884
http://www.smalandsdagblad.se/article/lyckad-spraksatsning-pa-smalandsvillan/
http://www.pingst.se/om-pingst/tidningen-pingst/artikel/har-finns-det-integration/
http://www.smalandsdagblad.se/article/daniel-nominerad-for-integrationsarbete/