söndag 18 december 2016

Mycket folk, glädje och julstämning



Samhällsförening, föreningar och församlingar i Stockaryd med omnejd ordnade i dag många trevliga aktiviteter i samhället. För Annette och mig började dagen med en fin julgudstjänst i Stockaryds Frikyrka där en för julen speciellt sammansatt kör, under ledning av Sofia Wernbo, höll i sången. Roligt att många barn medverkade med att gestalta olika delar av julbudskapet!

Under eftermiddagen var det julmarknad med hembakat, hantverk och mycket mer. Det bjöds på stugvärme, gott fika och samlades in pengar till välgörenhet i församlingshemmet. Alla erbjöds att lämna sina önskningar till den riktiga jultomte som var på plats. Han uttryckte stor tveksamhet till att det blir några klappar för min del för "du har nog inte varit tillräckligt snäll". Tomten önskade mer pengar till pensionärerna. Jag håller med och gläds åt att Ebba & Co lagt ett sådant förslag i veckan!

Dagen avslutades med en härlig julkonsert i Stockaryds kyrka. Det var i stort sett helt fullsatt och det bjöds på fin sång av körerna Jubilate och Hyllekråkorna under ledning av BrittMarie Broman. Medverkade gjorde också Tobias Enell med sång och Sara Hammarlund med en tänkvärd betraktelse. Konserten avslutades med Oh Helga Natt med Torgny "Tojje" Gustavsson som solist, vilken storsångare vi har i Stockaryd! Tack alla som engagerat sig för att bjuda oss Stockarydsbor på denna dag som samlade mycket folk och gav oss glädje så väl som julstämning!