tisdag 6 december 2022

Tårtkalas när Örnemarks staty "Hantverkaren" är tillbaka

SMÅFÖRETAGARNA I STOCKARYD ordnade i början av 1990-talet en utsmyckning av Björnebergsparken med statyn Hantverkaren. Calle Öhrnemark var konstnären och statyn ett sätt att göra Björnebergsparken mer trevlig. Syftet var också att skapa en symbol som kunde förknippas med samhällets myckna företagande, särskilt inom trä. 

NÄR BJÖRNEBERGSPARKEN för några år sedan gjordes om flyttades statyn till framsidan av Södergårdens äldreboende. Där har den nu under många år varit synlig och uppskattad av många. Väder och vind har efterhand tagit hårt på ”Hanterverkaren” och den har senaste tiden varit så dålig att den upplevts som farlig och antingen behövde renoveras eller kasseras. Efter samtal om olika alternativ tog Enock Lundgren tag sig an en varsam men omfattande renovering.

STATYN ÄR NU KLAR för att på torsdag 8 december klockan 15.00 ställas tillbaka på sin plats utanför Södergårdens matsal. Vi firar detta med glöggmingel, kaffe och tårta från Smörblomman. Vet du något om statyns historia så kom gärna med och berätta det!

INBJUDAN TILL ÅTERINVIGNING av statyn kan du se på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2022/12/tartkalas-nar-ornemarks-staty.html