torsdag 22 december 2022

Familjen Alashkar med företaget Meza Nuts är Nytänkare

FAMILJEN ALASHKAR och deras företag Meza Nuts AB har utnämnts till 2022 års Nytänkare i Sävsjö kommun. Utmärkelsen och priset om 15 000 kronor delades ut vid ett besök på företaget där jag var med tillsammans med Rehman Amin från Science Park Sävsjö och Patrick Blomström för Sävsjö Näringsliv AB.   

PRISET DELAS UT för att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt för att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort. I vår kommun delas priset som Årets nytänkare ut i samarbete med Science Park, Sävsjö Näringslivs AB och Sävsjö kommun. Årets motivering var följande" Genom en målmedveten satsning på lokal förädling av livsmedelsprodukter från världens olika hörn skapar Årets nytänkare i Sävsjö kommun tillväxt och framåtanda"

BAKOM UTMÄRKELSEN står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län. Tanken är att uppmuntra och visa på exempel som vågar göra något nytt och sticka ut lite extra. Det tycker jag verkligen detta företag gör! Det leds av en ung kvinna som med fingertoppskänsla och stort engagemang har sett till att Meza Nuts haft en kraftig tillväxt. Visionen är att företaget ska fortsätta växa och om fem år vara 30 anställda. 

ETT STORT GRATTIS till familjen Alashkar och företaget Meza Nuts till utnämningn som årets nytänkare 2023!