måndag 26 december 2022

Karl-Bertil kristdemokrat och glada intervjuer i SVT

P4 tog Karl-Bertil Jonsson som jämförelse med mig i en saga
KARL-BERTIL JONSSON var troligast kristdemokrat och inte kommunist som hans far påstod. Detta enligt en ny analys av Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg.  Analysen är full av fördomar men ändå rolig. Visst känner vi oss hemma i att stå upp för de svaga och utsatta. Vi vill gärna kliva fram och göra det som är annorlunda och vågar utmana etablissemanget.

ROLIGT ÄR ATT RADION för så där 10 år sedan jämförde mig med Karl-Bertil Jonsson. Det var också då ioniskt och fördomsfullt men samtidigt roligt. Den gången var det utifrån min kamp för rättvis kommunal utjämning. Viljan att ta från de rika och ge till de fattiga blev utgångspunkten för en julsaga med mig som en kommunal Karl-Bertil. 

JONAS TUBBIN på SVT har gjort två inslag från Sävsjö. Detta utifrån att jag vid nyår lämnar över ansvaret som kommunstyrelsens ordförande till Therese Petersson.

På följande länk finns intervju i SVT med mig:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/stefan-gustafsson-kd-slutar-efter-22-5-ar-som-kommunstyrelsens-ordforande-i-savsjo

På följande länk finns intervju i SVT med Therese
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/therese-petersson-kd-forsta-kvinnan-som-kommunstyrelsens-ordforande-i-savsjo

Julsagan om att jag vill  "Ta från de rika och ge till de fattiga" finns på följande länk: 
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2260&artikel=4951587

Tomas Rambergs analys som landar i att Karl-Bertil är Kristdemokrat kan du höra på denna länk:
https://sverigesradio.se/artikel/karl-bertil-jonsson-ar-inte-kommunist-snarare-kristdemokrat