torsdag 8 december 2022

Nu är hantverkaren på plats igen

DET VAR KALLT men vackert när vi samlades på onsdags eftermiddagen för att nyinviga Calle Örnemarks staty Hantverkaren. En del fanns utanför och en del äldre satt inomhus för att se när Enock Lundgren drog av presenningen och den fina statyn som står utanför äldreboendet Södergården i Stockaryd kunde ses av alla.

JAG BERÄTTADE om Calle Örnemark och om historien bakom att statyn kom till Stockaryd och sin nuvarande plats. Enock Lundgren berättade om renoveringen och några av de som var med kompletterade med vad de visste. Vi var en stund ute för att berätta för de som var där och gick sedan in för att berätta för de äldre som fanns inomhus. Efter nyinvigningen blev det glöggmingel och kaffe med smarrig tårta från Smörblomman i Stockaryd.

PASSA GÄRNA PÅ att kika förbi vid tillfälle för att se den fina statyn Hantverkaren som är den enda av Calle Örnemark i vår kommun. Calle Örnemark är känd i hela världen bland annat för att han gjort världens högsta staty, det 103 meter höga Indiska reptricket. Hans konstverk finns numera i bra skick att se i Stockaryd. Tack Christina Karlsson för samarbete och till alla som kom idag på nyinvigningen! Tack Enock Lundgren för den fina renoveringen!

Samling runt Hantverkaren 

Enock Lundgren har renoverat statyn två gånger

Ett gäng var med på nyinvigningen inne på Södergårdens äldreboende och här
berättar Enock för dem om renoveringen.