tisdag 24 maj 2022

Översiktsplan till samråd, information om Teknikcollege

En elev på Industriprogrammet visar  hur skicklig han
är på Tigsvetsnin
g
ÄNTLIGEN KOM BESLUTET om att skicka ut ett förslag till ny översiktsplan på samråd! Det är fem år sedan vi initierade arbetet. Det har sedan varit en krokig väg, men nu är planen färdig så här långt. 

ANDREAS GRENNBORG och hans medarbetare har gjort ett alldeles utmärkt arbete. Vi har nu ett förslag till översiktsplan som är mycket väl genomarbetat och grundat i kommunens vision och värdegrund. Förslaget är digitalt och har interaktiva kartor men kommer också gå att ladda ner och skriva ut.

 DET HAR VARIT ett omfattande arbete och en viktig del har varit att under arbetets gång genomföra olika dialoger och att få in tidiga förslag till vad översiktsplanen ska ta hänsyn till. Kommunens invånare har getts möjlighet att lämna in förslag på kommunens hemsida.

 NÄR DET NU ÄR SAMRÅD kommer översiktsplanen att finnas utställd på kommunens bibliotek och i kommunalhuset. Den kommer finnas tillgänglig via hemsidan och där kan man också fullt ut nyttja digitala kartor med mera. Det kommer ordnas ett antal samrådsmöten för att presentera planförslaget.

JAG UPPMANAR ALLA att ta del av översiktsplanen och nu lämna in sina förslag till förbättringar och förändringar. Det här är en plan som pekar ut hur vi vill att hela Sävsjö kommun ska utvecklas under långt tid. I planen visar vi var det ska byggas hus och fabriker. Vi pekar ut vägar och annan infrastruktur. Vill du vara med och påverka kommunens framtid är det nu du ska engagera dig och komma med dina förslag!

KOMMUNSTYRELSEN TOG MED tillfredställelse till sig av information från Barn- och utbildningsnämnden om att ansökan nu kommer lämnas in för certifiering av Aleholmsskolan till ett Teknikcollege. En utredning har gjorts och den visar att det för vår gymnasieskola är positivt att certifiera utbildningen och primärt Industritekniska programmet. Framförallt bidrar ett Teknikcollege till att stärka samarbetet med näringslivet och kvalitetssäkra den utbildning som skolan ger. Men ett Teknikcollege ger också eleverna en ännu bättre förutsättning för framtida jobb.

 I ÖVRIGT PÅ Kommunstyrelsen fanns med ärenden om sanering av Sockerklartas lekpark med ny metod, samråd om budget för Höglandsförbundet och samtal om boende för äldre.