onsdag 18 maj 2022

Ny lokal tv-kanal är på gång

SNART KAN DU kanske titta på en helt ny lokal tv-kanal här på Höglandet. Det är en avknoppning från Stockarydsbaserade TBN-Nordic och det som kallades Mediahusets vänner som ombildats till en så kallade öppen kanal.

LOKALA TV kanaler finns som en lagstadgad möjlighet i hela vårt land, men har mest funnits i större städer. De som kan sända i en öppen kanal kan vara privatpersoner som är intresserade av tv och media. Det kan vara föreningar som vill berätta om sin verksamhet. En lokal kanal är en bra plats för oss i kommuner och andra offentliga aktörer för att sprida information. 

EN ÖPPEN KANAL sänder via Kabeltv nätverk i olika fastighetsbolag. Den sänder också med playtjänster och sociala medier där alla kan titta via internet när man vill.

NÄSTA STEG för Öppna kanalen Höglandet är att Myndigheten för Press Radio TV ska pröva ansökan om att få starta denna nya lokala kanal. Jag har under dagens hjälpt till med att komplettera handlingarna med en beskrivning av Höglandet som naturligt samverkansområde och identitet.

TYCKER DU det här låter intressant och vill veta mer så tveka inte att ta kontakt med ett mejl till anders@wisth.se