söndag 27 mars 2022

Vrigstadentreprenörer och Light med Evelina och Joel

Anna Swalander är ordförande i
Sparbanksstiftelsen Alfa och har
rötterna i vår kommun
ANNA SWALANDER INVIGDE under söndagen en permanent utställning om Vrigstad entreprenörer. Den är förlagd till fina Gamla Bankgården och den speglar hur bygden stärkte företagandet genom att bilda en bank. Syftet med utställningen är att lyfta fram betydelsen av entreprenörskap och vikten av personer som ser möjligheter och skapar utveckling. 

UTSTÄLLNINGEN ÄR ett samarbetsprojekt mellan Sparbanksstiftelsen Alfa, Vrigstad Samhällsförening och Vrigstad Hembygdsförening. 

JAG REKOMMENDERAR alla att göra ett besök på denna utställning som är intressant utifrån ett historiskt perspektiv men som också ger inspiration till framtidens företagande. Det är en välbyggd och omfattande utställning som också är uppbyggd med modern datateknik. Jag rekommenderar dig att göra ett besök!
Evelina och Joel Alfvén tar emot miljöpriset

VI DELTOG I EN Lightgudstjänst i Frikyrkan Stockaryd. Dagens tänkvärda predikan hölls gemensamt av Evelina och Joel Alfvén. För sång- och musik stod ungdomar från Rörvik och Stockaryd. Evelina och Joel  jobbar nu i församlingen Arken i Värnamo.

EVELINA OCH JOEL var tidigare engagerade i Skolkyrkan i vår kommun. De tog 2019 emot årets miljöpris för sitt fantastiska och banbrytande arbete med Mathjälpen.