onsdag 23 mars 2022

Trevlig filmpremiär för Svea på stolfabriken

Filmvisningen avslutades med "Guldbaggeutdelning" till
Sveagruppen, samarbetspartners m fl.
DET ÄR INTE SÅ OFTA det är filmpremiär i Sävsjö, men nu har det hänt.  Filmen "Svea på stolfabriken" visades offentligt för första gången och vi var ett gäng särskilt inbjudna som fick vara med på den första visningen.

MADELEINE SJÖSTRAND från Studieförbundet Vuxenskolan hälsade alla välkomna. Hon inledde med att berätta hur hon inspirerats av sin mor, Hillevi, och hennes glädje över att dela sin livshistoria. En studiecirkel skapades med seniorer i Sävsjö kommun för att dessa skulle få berätta om sina liv och yrkeserfarenheter.  Fler skulle få känna glädjen av att dela sin berättelse. Studiecirkeln ordnades också för att det är viktigt, nu och i framtiden, att förstå vår historia och samhällets utveckling.

FILMEN GER EN fin inblick i en rad verksamheter som Stolfabriken, Sjöstrands kläder, Lövängen. Sanatoriet och Pelle Smé. Den ger också en inblick i hur hårt, men också roligt jobbet kunde vara som barnflicka. Många profiler i bygden är med i filmen.

ETT STORT TACK till alla seniorer i "Sveagruppen", Studieförbundet Vuxenskolan och alla samarbetspartner för att ni medverkat till denna viktiga dokumentation och trevliga film!