fredag 3 december 2021

Tyvärr blir det troligtvis nya restriktioner

VID MÖTE MED KOLLEGOR och regionledningen informerades idag om att Region Jönköpings län ser allvarligt på en nu ökande smittspridning.  Man vidtar omedelbart en rad åtgärder med att bland annat omgående helt gå över till digitala möten.

UNDER DAGEN kom inbjudan till det Regionala krishanteringsråd som landshövding Helena Jonsson leder. Denna gång ska det helt handla om fortsatt arbete med Covid-19. Folkhälsomyndigheten har också aviserat möte nästa vecka med nya besked.

TYVÄRR TROR JAG att vi under nästa vecka åter kommer få leva med ökande antal restriktioner. Jag tror också vi som kommun behöver vidta åtgärder. En del i det nya läget är den nya omikronvarianten, som tycks vara mycket smittsam. Men jag tror inte vi får en smittspridning som blir så hög eller lång som tidigare. Så du behöver inte vara orolig men ska vara försiktig och hålla dig noga till de de råd och anvisningar som lyfts fram ofta under pandemin. Håll avstånd, tvätta händerna, stanna hemma om du har minsta symptom.  Om du känner symptom ska du snarast testa dig för Covid-19. Se till att vaccinera dig om du inte redan har gjort det. Tillsammans kan vi minska kommande ökad risk för smitta av covid 19 till äldre och andra utsatta grupper. Vi kan också medverka till att "platta till smittkurvan" så att situationen på våra sjukhus blir hanterbar.