lördag 25 december 2021

Midnattsmässa i Stockaryd kyrka

 EN TRADITION I VÅR FAMILJ är att på julaftonskväll gå till Stockaryds kyrka för att tillsammans med Stockarydsbor och en del hemvändare fira midnattsmässa i vår vackra kyrka. Det kändes lite extra bra denna gång eftersom det förra året inte blev några gudstjänster på grund av pandemin.

VÅR NYA PRÄST Maria Åberg var med och höll i predikan och nattvard. Maria utgick från krubban och Jesus födelse i enkelhet. Hon predikade om att Jesus föddes till världen som litet barn men är samtidigt kung. Han är både Gud och människa och kan också födas och leva i våra hjärtan. Han finns här och nu men också i evighet.

FÖR MUSIKEN stod de två duktiga violinisterna Ulviyya Ahmedova och Magdalena Ljung. Harald Petersson kompade på piano och spelade orgel till psalmerna med kraft och finess. Jag tycker det är en mäktig känsla att i julnatten få sjunga de klassiska julsångerna, Stilla Natt, Det är en ros utsprungen Dagen är kommen med flera. Men det känns också gott att få del av syndaförlåtelse och vara med och delta i trosbekännelsen. Som alltid finns i kyrkan vid jultid den mäktiga julkrubban med nästan meterhöga figurer snidade av Eva Spångberg.

JAG TYCKER SVENSKA KYRKAN är värd beundran för hur de troget ger oss möten och samlingar, året runt och utöver hela landet. I Stockaryd finns engagerade personer i Svenska kyrkan som bidrar positivt med att regelbundet vara med i olika bra aktiviteter. Jag vill säga ett stort tack till Svenska kyrkan för det ni gör och allra närmast för att ni på julnatten gav oss en fin midnattsmässa!

Här nedan kan du se bilder från gårdagens midnattsmässa:

Stockaryds kyrka i vinterskrud

De tre vise männen snidade av Eva Spångberg

Krubban med alla dess figurer snidade av Eva Spångberg

Maria Åberg, Präst, Harald Petersson kantor emeritus, Ulviyya Ahmedova violin
och Magdalena Ljung violin