måndag 13 december 2021

Lucia, gång- och cykelväg invigd, värdiga pristagare

DAGENS HÄFTIGASTE upplevelse var förstås att så här på luciadagen få vara med på ett luciatåg med ett av våra barnbarn. Vilken stämning och vilken glädje!

DEN EFTERLÄNGTADE gång- och cykelvägen i Rörvik invigdes under måndagen. Jag hade förmånen att få hålla ett litet invigningstal där jag betonade att en för oskyddade trafikanter otrygg väg har blivit trygg och att det känns bra att vi kunnat skapa en mer trafiksäker miljö framförallt för våra barn och unga. Med den nya GC-vägen kan fler gå och cykla och det är också bra för hälsan, miljön, ekonomin och samhället. Jag lyfte också fram att när vi nu planerar för framtiden är den kommande helt nya skolan och den nya gång- och cykelvägen faktorer som kan vara mycket bra för Rörviks framtida utveckling. Samhället har nu ännu bättre potential at växa och områden i närhet av sjön Allgunnen kan bli kommande attraktiva för nya bostäder och friluftsliv. Med dagens invigning är en av södra Sveriges vackraste gång och cykelvägar färdig att tas i bruk!

VID KVÄLLENS FULLMÄKTIGE blev det en hel del positiv respons på det nya förslaget till Hälsocenter i Sävsjö kommun. Det var också prisutdelning av kulturpris till Susanne Porsgaard för hennes arbetet med historiska fotografier. Det blev utdelning av miljöpris till Lundbergs pressgjuteri för deras miljösatsning på bland annat teknik för minskad elförbrukning.

Några barn knöt upp band som invigning av Gång- och cykelväg

Många Rörviksbor var på plats och glädjen var stor vid invigningen av den
nya gång- och cykelvägen

Jan Holmqvist och Susanne Sjögren delade ut blommor och diplom till
Susanne Porsgaard som fick årets kulturpris

Fredrik Karlsson delade ut årets miljöpris till Cajsa Lundberg från
Lundbergs pressgjuteri