fredag 17 december 2021

Arbete för Höglandet och knäckkok

Våra nykokade knäck förvaras i
klassiska kakburkar
MÖTE VIA TEAMS med kollegorna på Höglandet var förmiddagens arbete. Under eftermiddagen har jag förberett nästa träff med det trähusnätverk som jag håller ihop.

TRÄHUSBRANSCHEN är en dominerande och avgörande del av vår arbetsmarknad. Den är också en viktig bransch för att försörja både oss och Sverige med bostäder. För oss som ordförande i kommunstyrelserna är det viktigt med bra samarbete med husföretagen. 

 KVÄLLENS KNÄCKKOKNING och tillverkning av annat julgodis tillsammans med barnbarn var en perfekt start på helgen. Roligt och gott! Den färdiga knäcken förvaras i det som kan vara kakburkar tillverkade i Sävsjö. Den klassiska tredelade kakburken Triett var en av 1950-talets stora kännetecken och den tillverkades på JH-fabriken i över 25 år. JH är en förkortning för Johansson & Hällgren och sades på 40-50-talet vara Sveriges modernaste Bleckvarufabrik. I oktober 1994 gick fabriken tyvärr i konkurs och avvecklades. JH-fabriken ägdes då av Hans Ihrestål och den fanns lokaliserad i den byggnad som nu är Sävsjö skyttecenter.