tisdag 28 december 2021

Bra att det nu blir fler tomter på Tällevad

Det nya området ligger utmed vägen mot Femtinge
DIREKT EFTER ÅRSSKIFTET drar exploateringen igång av helt nya tomter på Tällevad! Under de senaste åren har Tällevadsområdet varit attraktivt för byggnation av nya villor. Vi i kommunledningen har därför beslutat om nya tomter för området i tre etapper. Nu är det dags för den andra av dessa.
Jag tycker det är bra att vi kan erbjuda nya tomter för byggnation och därmed ge fler möjlighet att bygga sitt egna boende. När antalet bostäder ökar kan kommunen växa. Fler kommuninvånare är positivt för kommunal ekonomi, kollektivtrafik och handel!

UNDER TIDEN tomerna tas fram blir förstås av och till bekymmer för de som nu bor på Tällevad. Bland annat kommer Tällevadsvägen mot Femtinge stängas av den 17 januari till 17 maj 2022. Under tiden för avstängningen kommer även sprängning utföras i området. De fastighetsägare som påverkas kommer att kontaktas individuellt. Arbetet kommer även innebära att byggtrafik kommer att passera genom befintligt bostadsområde i Tällevad. Ett informationsbrev om avstängningen och det kommande arbetet skickas inom kort till alla berörda i området.