torsdag 19 augusti 2021

Fin begravning för Bertil Bohman

Begravningsprogrammet hade en fin bild på Bertil Bohman
TILLSAMMANS MED Jan Holmqvist var jag idag på begravningen av Bertil Bohman.

BERTIL BOHMAN var en stor personlighet och han har haft en viktig roll i kommunen ända tillbaka till 1954 då han kom till Sävsjö för en polistjänst. Jag vet inte hur polisen finansierades då men polisväsendet förstatligades 1965 så det borde väl innebära att han hade sin tjänst de här åren via Sävsjö stad, förmodligen via statliga bidrag. Bertil slutade som polis när polisen förstatligades och han var sedan många år engagerad i olika tjänster för vår kommun. Strax efter kommunbildningen 1970, blev han en av tre i ledningen för socialförvaltningen. Han har sedan jobbat för vår kommun hela yrkeslivet inom socialförvaltning och skola.

INOM POLITIKEN har jag stött på Bertil i stort sett alla år. Allra mest utifrån hans uppdrag som kommunrevisor. Många år var han ordförande för revisionen och han hade den rollen fram tills vi började samarbeta med S och då tog Moderaterna över eftersom ordförandeskapet ska tillhöra oppositionen. Under ett antal år, när Vänstern var stora i vår kommun, lät Bertil sig nomineras av V till ordförandeskapet i revisionen. Men i de flesta åren är det S som varit hans parti. Jag har inte uppfattat Bertil som speciellt partipolitiskt aktiv. Hans roll har varit revisorns och i den funktionen har han höjt sig över det partipolitiska.

BERTIL VAR EN PERSON som engagerade sig för andra människor och han har genom åren hjälpt många som haft det tufft på olika sätt. Han var rakryggad och hade ett stort mått av humor. En sann Sävsjöprofil som gett oss många positiva minnen.

DET BLEV EN FIN BEGRAVNING i Vallsjö kyrka. Klas Frisk Svensson var officiant det blev sång av Per Malmqvist och orgel så väl som flygel av kantor Marit Vaadre. En sådan här dag känner jag en stor medkänsla med alla nära och kära som sörjer, men också en tacksamhet över den insats som Bertil Bohman gjorde för Sävsjö kommun.