torsdag 12 augusti 2021

Audi och uppmaning till vaccinering

DET ÄR SISTA SEMESTERVECKAN och de här lediga dagarna ägnar jag åt att rätta till en del skavanker på den gamla Audin. Den har hängt med länge och fungerat väl men avsikten är nu att den ska säljas.

UNDER TORSDAGEN var första presskonferensen med Folkhälsomyndigheten efter sommaruppehållet. Det blir inga nya restriktioner, trots att smittspridningen ökar. Men regeringen lägger fram ett förslag om att förlänga covid-19-lagen och lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder till den 31 januari.  I vår kommun gäller fram till 15 september att undvika fysiska möten och de som kan ska arbeta hemma. Jag hoppas att vi därefter ska kunna hålla vanliga möten men efter dagens presskonferens känns det osäkert om det blir så. Positivt i vår kommun och hela Sverige är att vaccineringen fortlöper väl och vi har nu vaccinerat de som är allra sårbarast. Detta har bidragit till att det i hela Sverige numera är väldigt lågt antal avlidna varje vecka.

MIN UPPMANING till alla är att se till att snarast möjligt bli vaccinerad! En god vaccinationstäckning är ett måste för att vi helt ska bli kvitt den besvärliga pandemin.