torsdag 4 juli 2019

Historia, utveckling och fint samtal om psykisk ohälsa

Panelsamtalet samlade mycket folk
DET ÄR INTE ALLTID enkla avvägningar mellan det som är historia, allmänna värden och utveckling. Vi som kommun ställs inför frågan i samband med framtagandet av olika plandokument. Frågan blir sedan konkret när myndighetsnämnden ska tilldela bygglov och olika tillstånd.  Vi har under torsdagen haft ett samtal om dessa frågor som för mig gett nya värdefulla insikter!

PSYKISK OHÄLSA var temat för dagens seminarium på den stora Sävsjökonferensen "Det finns hopp". Från Sävsjö kommun deltog Anna Aspås med många kloka inlägg. En av de slutsatserna på seminariet var att psykisk ohälsa ganska ofta orsakas av ensamhet och ej fungerande relationer. Sebastian Stakset spelade in möjligheten att starta ett råd där civilsamhälle och kommun samarbetar för att förändra situationen för människor och kanske framförallt unga som mår dåligt. En idé att fundera vidare över!

UNDER DAGEN har det för mig varit möten och förberedelser inför morgondagens seminarium där jag medverkar i en panel om näringslivsfrågor under rubriken "Att utveckla Sävsjö tillsammans". Kom gärna med och lyssna i Stora tältet vid Eksjö hofgård, fredag 5 juli, klockan 13.00. Hela inbjudan ser du på denna länk: