söndag 28 juli 2019

Hemresa och bredband

DET MÄRKTES ATT DET var många som precis som vi  bestämt sig för att idag åka hem från Öland. Sådana här resdagar blir det ofta långa bilköer, ibland långt innan Borgholm. Vi valde därför att åka på öns östra sida ner till bron. Att åka via Föra till Norra Möcklaby är lite längre men sagolikt vackert! Denna rutt var idag också snabbare eftersom den var helt köfri. Rekommenderas!

JAG HAR UNDER eftermiddagen fått en lång rad upprörda samtal från kunder till vårt bredbandsbolag. Orsaken var att ett kabelbrott orsakade att hela Savmans bredbandsnät gick ner helt under flera timmar. För många är numera bredbandet den viktigaste infrastrukturen. Savmans bredband gör att våra invånare kan ringa, titta på tv, göra sina ärenden, sköta ekonomi med mera. Bredbandet är också centralt för många företag i synnerhet på landsbygd. När bredbandet inte fungerar blir det bekymmer för många.

EFTER SEMESTERN KOMMER jag att med anledning av dagens bredbandsavbrott kalla Savmans ledning till samtal. Jag vill säkerställa att denna kommunens bredbandsinfrastruktur fungerar säkert och har erforderlig back up. Det måste också ske en förbättring av informationen till kunderna när det blir problem.