torsdag 4 april 2024

Terminal visar plus och ser ljust på årets verksamhet

Stockarydsterminalen AB har nu förlängt lastspår
Foto Anders Brogård
STOCKARYDSTERMINALENS styrelse har haft möte. På ärendelistan var viktigast att behandla och godkänna förslaget till årsredovisning för 2023. Denna ska sedan hanteras av revisionen och ägarna som i sin tur ger direktiv till ägarombud. Vi planerar för en bolagsstämma den 25 april och där fastställs slutligt årsredovisningen av ägarombuden från Sandahls/Sävsjö transport och Sävsjö kommun. 

FÖRRA ÅRET var en stor händelse arbetet med den spårförlängning som är klar. Vårt lastspår kan nu ta tåg på upp till 650 meter! Detta ger nya möjligheter för fler kunder och för befintliga kunder att effektivisera sina transporter. De längre spåren gör också Stockarydsterminalen ännu attraktivare. 

TYVÄRR VAR DET under första halvåret 2023 färre tågavgångar än vanligt på grund av strul med stambanan orsakade av spårarbeten. Det blev bättre under andra halvåret och det gjorde att resultatet för helåret 2023 ändå blev godkänt med ett plus på 600 tkr. Vi mätte in 212 000 kubikmeter massaved och det är 40.000 mindre än föregående år. Det här året ser ljusare ut och har börjat bra!