onsdag 10 april 2024

Landshövdingens första officiella besök i Sävsjö kommun

Här jag tillsammans med kommunalråd Therese Petersson och
landshövding Brittis Benzler
UNDER ONSDAGEN var det så dags för vår nya landshövding Brittis Benzler att göra sitt första officiella besök i Sävsjö kommun. Med på mötet var från Länsstyrelsen Margareta Bure och Tomas Paulin. Från kommunen var jag med tillsammans med Therese Petersson, Kristin Nilsdotter Isaksson, Jan Holmqvist och Pierre Klasson med.

UNDER MÖTET presenterades kommunen och gavs en bild av det som är våra ambitioner och vision. Vi berättade om de utmaningar vi ser framöver. Vi pratade om vårt näringsliv och om behovet av bättre kommunikationer genom förbättring av riksväg 30, busslinje till Värnamo och tågstopp i Rörvik. Stockarydsterminalen väckte intresse och ett besök dit ska planeras. Vi hann också med att tala om arbetslöshet, integration vårt viktiga civilsamhälle, barn och unga, arbetslöshet och äldrefrågor.

VI AVSLUTADE besöket med en god lunch på Vrigstad värdshus. Vi hoppas att vi skapat en bild av vår fantastiska kommun och nyfikenhet hos Landshövdingen. Vi ser fram emot bra samarbete och hoppas att snart få välkomna landshövding Brittis Benzler tillbaka till vår kommun.

SE FOTON från besöket på följande länk: https://savsjo.blogspot.com/2024/04/landshovdingens-forsta-officiella-besok.html#more
Landshövding Brittis Benzler antecknade flitigt under mötet

Här jag tillsammans med Therese Petersson och Brittis Benzler

Landshövdingen fick också möta media genom journalisterna Maria Ivarsson från Smålands Dagblad och Frida Ohlin från Sävsjöappen

Den goda lunchen på Vrigstad värdshus bestod av isterband eller fisk

Landshövdingen blev mycket glad över att få en ostkaka som tack för besöket