tisdag 23 april 2024

Näringslivsbolag såg tillbaka och blickade framåt

Jan Holmqvist var en av de som avtackades av ordföranden
Simon Ek. Jan slutar som kommundirektör och
Pierre Klasson kliver in i detta uppdrag den 1 juni.
Detta för med sig skifte mellan Jan och Pierre också när
det gäller ledamot i Snab.
DET VAR EN PÅTAGLIGT positiv stämning och många på plats när det var dags för årsstämma för vårt näringslivsbolag, Snab.

SOM HÖR TILL blickades tillbaka på året som gått för detta bolag som Sävsjö Kommun och Sävsjö Näringslivsförening äger till hälften var. Årets ekonomiska resultat blev ett plus på dryga halvmiljonen och det är fyra anställda som gör jobbet.

ARBETET ÄR INRIKTAT på att ge företagsservice som ska vara till nytta och utveckling av näringslivet i hela Sävsjö kommun. Kompetensförsörjning, skola-näringsliv och utbildning är några viktiga områden som man jobbar med.

INFÖR KOMMANDE verksamhetsår kommer det vara viktigt att jobba mot trähusindustrin och där är ett projekt med nödhus något som har potential att bli viktigt. Ett strategiarbete ska genomföras under hösten och ambitionen är med det att hitta idéer för att få ut ännu mer verkstad för varje investerad krona.

SOM STYRELSE valdes till ordinarie ledamöter Simon Ek (ordförande), Jessica Karmetun, Philip Karlsson, Timmy Abelsson, Therese Petersson, Göran Häll, Mats Hermansson och Pierre Klasson. Suppleanter ska vara Elaine Johansson, Pernilla Wihrén, Oliver Coordt Coordt, Stefan Persson, Lena Persson, Klas Hjalmarskog och Kristin Nilsdotter Isaksson. Min roll på stämman var att som ombud företräda Sävsjö kommuns ägarandel.

TACK FÖR ETT BRA JOBB under gångna verksamhetsåret och lycka till i det viktiga arbetet framöver!