onsdag 27 september 2023

Bra att trähusnätverk fortsätter och är aktivt

Andreas Carlson vid ett besök på Smålandsvillan i Vrigstad
DET ÄR BRA ATT vårt kommunalråd Therese Petersson ser till att Höglandets trähusnätverk är aktivt i den tuffa situation som är för bostadsbyggande och våra småhusföretag. Jag startade upp detta nätverk 2008 och har fram till januari i år varit nätverkets sammankallande och ordförande och gläder mig att arbetet fortsätter.

I DET MÖTE VI HADE med bostadsminister Andreas Carlson i januari lovade han att lyssna på trähusnätverkets synpunkter och återkomma för fortsatt dialog. I det allvarliga läge som är nu och de prognoser som finns framåt är det angeläget med konstruktivt möte. Byggsektorn och i synnerhet trähusföretagen är en viktig näring med många anställda. Branschen behövs också för att försörja Sverige med bostäder.

HÖGLANDETS TRÄHUSNÄTVERK har sammanställt en enkät med frågor till branschens företag. Flera konstruktiva förslag på lösningar har kommit fram. Man har nu delgett bostadsministern förslagen och bjuder in till ett möte via en skrivelse som alla kommunstyrelse ordförande på Höglandet ställer sig bakom. Jag tror det kommer bli ett bra och framåtsyftande möte!

MITT INLÄGG OM JANUARIMÖTET med Andreas Carlson kan du hitta på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2023/01/konstruktiva-samtal-vid-mote-med.html