onsdag 20 september 2023

Näst intill fullsatt när Jesus Revolution kom till Sävsjöbio.

BIOSALONGEN VAR FULLSATT, så när som några få platser på första raden, när filmen Jesus Revolution visades på Röda kvarn i Kulturhuset. Filmen ligger just nu högst på filmtoppen i Sverige och intresset i vår kommun var alltså också stort.

FILMEN BYGGER PÅ VERKLIGA amerikanska händelser där den här rörelsen började. Jag har många positiva minnen från när jag som tonåring på 70-talet berördes av det som sedan också kom till vårt land och då kallades Jesusfolket. En rörelse som här förvandlade livet för tusentals svenskar.

ANNETTE OCH JAG TYCKER FILMEN är mycket bra och den berör. Den är äkta och beskriver både det som är enkelt och svårt. Den är långt mer än en nostalgitripp till gångna tider. Den ger  oss som är kristna och engagerade i kyrkliga sammanhang viktiga lärdomar för vad vi i vår tid kan göra och behöver vara vaksamma mot. Jag är övertygad om att det som filmen beskriver kan hända igen. Inte på samma sätt utan på ett nytt sätt bli en rörelse som förvandlar individer och samhällen. När vi politiker, poliser, socialtjänst med flera  numera står maktlösa inför droger, ökande gängkriminalitet, ofrivillig ensamhet, ångest med mera så kan en ny tid av Jesus revolution vara precis det vi behöver för att komma på rätt köl igen!

TACK KULTURHUSET och Friskt Vågat för att ni visade filmen Jesus revolution. Har du inte sett filmen så gå och titta på den om du får möjlighet.