tisdag 5 september 2023

Gruppmöte med besök på terminal och räddningstjänst .

Anders Brogård pekar på den nya mätstationen
HÖSTENS FÖRSTAGRUPPMÖTE för oss i Kristdemokraterna var denna gång i Stockaryd. Vi började med ett besök på Stockarydsterminalen där VD Anders Brogård gav en intressant information och visade hur terminalen fungerar. För flera var det första gången man såg denna imponerande anläggning som nu är på gång att utökas med lastspår upp till 650 meter.

DEN NYA BRANDSTATIONEN i Stockaryd blev plats för gruppmötet och där blev det också information av dess platschef Morgan Olsson.
Morgan Olsson berättar om räddningstjänstens lokaler
i Stockaryd


De nybyggda lokalerna är betydligt mer anpassade för räddningstjänstens verksamhet än den gamla brandstationen som var sliten och på flera sätt olämplig. I de nya lokalerna, som innehåller både gym och lektionssalar, kan räddningstjänsten i Stockaryd ha en bas för lång tid framåt. De nya fina lokalerna invigdes strax innan nyår. Brandstationen byggdes av Eriksson & Lönn och de är också fastighetsägare och kommunens hyresvärd.  Sävsjö kommun förbinder sig att hyra in sig i brandstationen i 25 år framåt med möjlighet till förlängning. 

   Det är glädjande att se hur nöjda personalen är med de nya lokalerna! Den förbättrade arbetsmiljön är ett stort lyft för de som jobbar här, och jag hoppas att de även blir en fördel för framtida rekrytering av personal. 

DET VAR GUNNEL LUNDGREN som hade ordförandeklubban på gruppmötet. och hon hade också ordnat gott fika. Vi samtalade om ekonomi, äldreplan, donationsgårdar och framtida behov av sport och träningshallar. Jag fick möjlighet att lyfta några frågor som berör arbetet i fullmäktige. Ett bra och trevligt gruppmöte!