fredag 30 juni 2023

Nominering till kulturstipendium inlämnat!

Femtinge teater med Hans-Åke och Linda i Järnvägssparken Stockaryd
på nationaldagen i år
REGION JÖNKÖPINGS län delar varje år ut kultur- och arbetsstipendier för stöd och uppmuntran för de som gör stora insatser konstområden som bland annat musik, film och teater. 
Vem kan passa bättre för detta  stipendium än Femtinge teater?

JAG HAR PÅ NÄRA HÅLL kunnat följa Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson och sett den beundransvärda och breda arbetsinsats de gör för att med Femtinge teater ge oss alla ett spännande och unikt kulturutbud. 

JUST NU ÄR DE AKTUELLA med en jubileumsshow på Femtinge teaterloge. De gör satsningar för äldre och under pandemitiden gjorde de mer än 150 föreställningar inom äldreomsorgen. Linda och Hans-Åke är också med och inspirerar barn och unga för teater.

JAG TYCKER det är solklart att Femtinge teater borde få årets kulturstipendium och har därför knåpat ihop en nominering som nu är inskickad till Region Jönköpings län. Du kan läsa min motiveringen och skrivelsen i sin helhet på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2023/06/nominering-till-kulturstipendium.html#more



--------------------------------------------


Här en bild till från när Femtinge teater medverkade vid Nationaldagsfirande i Stockaryd



Mitt blogginlägg vid besöket på Femtinge teaters Jubileumsshow kan du läsa på denna länk: https://savsjo.blogspot.com/2023/06/alldeles-fullsatt-nar-femtingeteaters.html