tisdag 23 augusti 2022

Värderingar en stabil grund som gäller nu och i framtiden.

Skärmdump från P4 Jönköping under måndagen
I EN INTERVJU med Ebba Busch i Svenska Dagbladet är hon tydlig med att det inte är aktuellt att efter valet ha med SD i en regering. Hon har sedan ett resonemang som landar i att det inte på sikt går utesluta att SD kan ingå i en regering någon gång i framtiden.

INGEN ANNAN partiledare mediabevakas hårdare än Ebba. Allt hon säger kommenteras, tolkas och misstolkas. Ebbas frispråkighet, spontanitet och spetsighet gör att hon får uppmärksamhet och väcker starka känslor. Jag tror detta i grunden är bra och gör Ebba till en framgångsrik partiledare.

SAMTIDIGT BLIR uttalanden från Ebba något som vi kristdemokrater ute i landet måste förhålla oss till. Vi måste svara på frågor från människor vi möter och ställa upp i intervjuer från media. Ett sådant exempel är Ebbas resonemang i Svenska dagbladet om att det inte går att utesluta SD som del i regering någon gång i framtiden. Jag har blivit intervjuad i flera media utifrån rollen som länets enda  kommunstyrelseordförande för KD. Mia Frisk har intervjuats som Regionstyrelsens ordförande och Acko Ankarberg-Johansson som riksdagsledamot.

MED LITE OLIKA ordval och vid olika tillfällen har vi alla varit tydliga i att det vi har att förhålla oss till är det val vi har nu och den mandatperiod som är närmast. Vi har alla lyft fram att det inte under några omständigheter är aktuellt att SD ska bli en del av en ny regering. Det gäller för Sverige, Region Jönköpings län och Sävsjö kommun. Vi har också uttryckt att det är angeläget att ha en bra dialog med alla partier och att det kan vara möjligt att i sakfrågor skapa olika majoriteter. Men det är inte möjligt med djupare samarbete med SD eller med V eftersom vi ideologiskt står så långt från varandra. Detta utifrån att för oss kristdemokrater är den kristna värdegrunden och människors unika och lika värde något som vi inte tummar på eller kommer förändra. Våra värderingar är en stabil grund som gäller nu och i framtiden.

LYSSNA TILL REPORTAGEN i radio Jönköping där jag medverkar med uttalande 2 timmar 11 minuter in i sändningen. Mia Frisk intervjuas av Malte Nordlöf  2 timmar och17 minuter in i sändningen. Jag intervjuas igen av Lovisa Buvhammar 3 timmar och 10 minuter in i sändningen. Du hittar reportagen på följande länk: https://sverigesradio.se/avsnitt/1992061