fredag 5 augusti 2022

Samtal med Mikael Bäckström om landsbygdsfrågor

Möte på Sävsjö torg med Mikael Bäckström
DET REGNADE EN DEL och var lite mindre folk än det brukar på torget i Sävsjö under fredagen. Vi kristdemokrater var på plats hela förmiddagen och hade besök av landsbygdsprofilen Mikael Bäckström. Det blev trevliga samtal och en hel del om vad som behövs för en levande landsbygd. Det talades förstås också om vad som är viktig för Sveriges och kommunens bönder.

VI PRATADE om elförsörjning och de extremt ökade kostnader för elströmmen just nu. Detta en viktig fråga för en kommande regering att hantera om Sveriges livsmedelsförsörjning ska bibehållas på nuvarande nivå eller ökas. Vi samtalade också om att vargstammen måste hållas nere och att det finmaskiga vägnätet på landsbygden behöver ökat statligt stöd. Fordonsbränslen måste i Sverige få samma kostnadsbild som i övriga Europa och den så kallade reduktionsplikten läggas på EU-nivå.

MIKAEL BÄCKSTRÖM lyfte fram att Sävsjö kommun är en viktig kommun för landsbygdsföretagande utifrån kompetens och tradition att förädla livsmedel. Men också i att det här finns en förädling av gödsel till biogas.