fredag 26 augusti 2022

Besök det vandrande skådespelet i Komstad

Skärslipare med lärling
DET ÄR FACINERANDE att med det vandrande skådepelet i Komstad  få förflyttas tillbaka i tiden.  Årets skådespel har namnet "Tiden går? Komstad består" och det sträcker sig fram till till 1947, just det år då Sävsjö blev stad. Detta jubileumsår när Sävsjö stad är 75 får vi vara med om en rad händelser som berört och som varit viktiga under alla dessa år.

VI SOM PUBLIK förflyttar oss mellan olika spelplatser. Häktet, gästgiveriet, kvarnen, affären, sågarna och kvarnstensfabriken är några av de platser som besöks. Alla miljöer är som de var vid denna tid och de medverkande är klädda i tidstypiska kläder.

KOMMANDE FÖRESTÄLLNINGAR är Fredag 26 augusti klockan 18,  Lördag 27 augusti klockan 16,  Söndag 28 augusti klockan 16,  Måndag 29 augusti klockan 18,  Tisdag 30 augusti klockan 18,  Söndag 4 september klockan 16. Det har varit mycket stor efterfrågan på biljetter så flera föreställningar är slutsålda och endast några få biljetter finns kvar att boka. Så vill du inte missa detta mycket sevärda skådespel ska du boka dina biljetter snarast. Du bokar biljetter på mejl komstadteater@gmail.com. Jag tycker detta är en mycket bra föreställning som jag rekommenderar att besöka!  

ARRANGÖR ÄR är Kulturhuset i Sävsjö i samarbete med Komstad Kvarn. Tack alla som medverkat till att ordna detta trevliga skådespel i Komstad!

PÅ FÖLJANDE LÄNK kan du se foton från årets föreställning:
https://savsjo.blogspot.com/2022/08/besok-det-vandrande-skadespelet-i.html#more



På väg till fattigstugan

Vacker sång i Gästgifveriet

Järnvägsrallare som kommit fel

Starka folkrörelser med frikyrkor, nykterhets- och arbetarrörelse

Skärslipare med lärling

Gott med fikapaus

Fred efter värsldskriget

Sävsjö blir stad 1947

Duktiga sångare och musiker en del av skådespelet

Leverans av kvarnsten från tillverkningen i Komstad